Συντήρηση Ιστοσελίδας

Το να αποκτήσετε απλά μια εντυπωσιακή ιστοσελίδα...

δεν είναι αρκετό από μόνο του, ακόμη πιο σημαντικό είναι να την συντηρείτε και να την κρατάτε πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας.

Η συντήρηση ιστοσελίδων είναι σημαντική

arrow
01

Αν αφήσουμε μια ιστοσελίδα χωρίς συντήρηση θα αρχίσει να καταρρέει. Στην αρχή, τα προβλήματα είναι μικρά: ένας σύνδεσμος εδώ ή εκεί “σπάει”, κάποιες εικόνες θέλουν βελτιστοποίηση, κάποια πρόσθετα δεν λειτουργούν.

arrow
02
process2

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα. Εμφανίζονται σελίδες σφάλματος, παρουσιάζονται προβλήματα στην βάση δεδομένων, εμφανίζονται ασυμβατότητες με javascript, ασυμβατότητες με php και διάφορα άλλα.

03
process3

Αυτό συμβαίνει όταν δεν γίνεται συντήρηση ιστοσελίδων. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην συντήρηση ιστοσελίδων.

1. Αντίγραφα ασφαλείας

Η διατήρηση ενός τρέχοντος αντιγράφου ασφαλείας της ιστοσελίδας σας είναι ζωτικής σημασίας. Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας σε ασφαλές σύστημα offline server.

3. Βελτιστοποίηση γραφικών και εικόνων

Σαρώνουμε, ελέγχουμε και βελτιστοποιούμε τα γραφικά και τις εικόνες της ιστοσελίδας σας, επιτυγχάνοντας από 45% έως και 65% μείωση μεγέθους, έτσι ώστε όλες οι σελίδες της ιστοσελίδας σας να φαίνονται πιο επαγγελματικές και να φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα.

2. Συντήρηση βάσεων δεδομένων

Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας σε ασφαλές σύστημα offline server. Η βάση δεδομένων αποθηκεύει τις πληροφορίες όλης της ιστοσελίδας σας. Τα προβλήματα με τις βάσεις δεδομένων δεν είναι πάντα ορατά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

4. Ενημέρωση CMS πλατφόρμας

Ένα μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την άνθηση των πλατφορμών κατασκευής ιστοσελίδων είναι ότι βγαίνουν πολύ συχνά νέες εκδόσεις, οι όποιες αν δεν γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Άλλα βασικά
βήματα

Αρχεία καταγραφής σφαλμάτων.

Ελέγχουμε, παρακολουθούμε και αδειάζουμε τα αρχεία καταγραφής σφαλμάτων του πίνακα διαχείρισης σας, του πακέτου φιλοξενίας σας, όπως και της πλατφόρμας κατασκευής της ιστοσελίδας σας και βεβαιώνουμε ότι όλα λειτουργούν απρόσκοπτα, ομαλά και χωρίς λάθη.

Ενημέρωση πρόσθετων και ενθεμάτων.

Το παρωχημένο λογισμικό είναι η κύρια αιτία για προσβολές από ιούς, malware, κακόβουλο λογισμικό και εκμετάλλευση ευπαθειών (hacking). Ενημερώνουμε όλα τα ενθέματα και πρόσθετα της ιστοσελίδας σας για να είσαστε ασφαλείς εσείς και η ιστοσελίδα σας.

Παρακολούθηση & επιδιόρθωση συνδέσμων.

Οι σπασμένοι σύνδεσμοι καθιστούν την ιστοσελίδα σας αναξιόπιστη και την κάνουν να φαίνεται εγκαταλελειμμένη. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε έναν ή περισσότερους συνδέσμους και καταλήγει σε μια σελίδα 404, η ιστοσελίδα σας δείχνει σημάδια εγκατάλειψης.

Καθαρισμός κακόβουλων προγραμμάτων.

Κάθε εκκαθάριση αντιμετωπίζεται από ειδικά προγράμματα ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού, τα οποία εξετάζουν τα αποτελέσματα, εντοπίζουν τις όποιες ανωμαλίες και καθαρίζουν την ιστοσελίδα σας.

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε η συντήρηση ιστοσελίδων δεν είναι κάτι γραμμικό το οποίο ακολουθείται τυφλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ακόμα πολλές κατηγορίες ελέγχων και διορθώσεων τις οποίες κάνουμε σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση για να μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση και έλεγχο της κάθε ιστοσελίδας που αναλαμβάνουμε.